Alles wat je moet weten over vaststellingsovereenkomsten

· 2 min read
Alles wat je moet weten over vaststellingsovereenkomsten

Neem de overeenkomst in ontvangst en geef aan uw werkgever aan dat u deze eerst grondig wilt doorlezen en laten toetsen alvorens u tot ondertekening overgaat. Het toepassen van dwang om de overeenkomst te tekenen is onwettig en kunt u dan ook aanvechten bij de rechtbank als dit toch gebeurt. Daarnaast heeft u altijd het recht om een ondertekende vaststellingsovereenkomst zonder opgaaf van reden schriftelijk te herroepen. De termijn hiervoor bedraagt 14 dagen na de ondertekening datum. Wanneer u een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen van uw werkgever, dan weet u eigenlijk al dat er een periode aanbreekt waarin er veel gaat veranderen. Met uw ontslag verliest u niet alleen uw baan, maar u verliest ook financiële stabiliteit, uw vaste werkomgeving en  collega’s bijvoorbeeld.
Want de bedenktijd en de opzegtermijn starten vanaf de tekendatum. Stuurt u vóór het tekenen een e-mail waarin u akkoord gaat met de gemaakte afspraken? Dan gaat de bedenktijd in op het moment dat u de e-mail verstuurt. Nadat u de overeenkomst heeft gecontroleerd, kunt u onderhandelen over de inhoud.
     Contact Us               Arbeidsrecht Advocaat Utrecht         Email: [email protected]                     Phone: +31303691285                           St Jacobsstraat 123- 135               Utrecht, Utrecht, NL 3511 BP                        
Meer informatie over situaties waarin ontslag wel of juist niet mag vindt u op rijksoverheid.nl. Met de rekentool transitievergoeding van het ministerie van SZW kunt u bepalen of uw werknemer recht heeft op een transitievergoeding en hoe hoog de transitievergoeding is. De arbeidsovereenkomst met uw werknemer kan eindigen omdat het bijvoorbeeld een tijdelijke overeenkomst is of omdat een werknemer overlijdt. U kunt het ontslag aan een kantonrechter voorleggen wanneer de arbeidsrelatie tussen u en uw werknemer verstoord is.
Aansprakelijkheid werkgever  ook dat u gebruik wilt maken van de bedenktijd. U hoeft niet te vertellen waarom u terugkomt op uw beslissing. Controleer of u alle gevolgen van de overeenkomst kent en begrijpt.
Ondersteunt u de werknemer tijdens de eerste 2 jaar ziekte te weinig bij zijn re-integratie? Dat betekent dat wij u verplichten om het loon nog maximaal 1 jaar aan uw werknemer te betalen. Het opzegverbod bij ziekte blijft in die periode dan gelden. Wilt u het afspiegelingsbeginsel toch toepassen binnen (een vestiging van) uw bedrijf? Leg de reden hiervoor dan duidelijk uit in uw ontslagaanvraag. Is de verwachting dat het opzegverbod binnen 4 weken na de beslissing van UWV niet meer geldt?